Всією шкільною родиною завершуємо цикл різдвяних свят🎄❄️☃️
Сьогодні ми мали можливість побачити інсценізацію, підготовлену учнівським самоврядуванням під керівництвом педагога-організатора Марії Томʼюк та вчителя музичного мистецтва Наталії Дарій.
Учні представлятимуть наш заклад освіти на рівні територіальної громади у будинку культури села Рожнів.
Бажаємо успіху та перемоги!



13.12.2023р. відбулося планове засідання учнівського врядування⤵️
❄️Тренінгове поняття «Педагогіка партнерства - ключовий компонент формування лідерських якостей»
❄️Підсумки роботи за І семестр 2023/2024н.р.
     Під час тренінгу ми з учнями намагалися окреслити основні фактори побудови партнерства, відповіді на питання, хто такі партнери і як важливо мати партнерів під час часового освітнього процесу. На завершення тренінгу в колі вдячності подякували один за продуктивно проведений час разом🤝
🇺🇦Любіть себе, та не безмежно,
Не бійтесь правди, хочу яка гірка,
Робіть з любов'ю все, та обережно,
І не лякайтесь слиз, що як ріка🇺🇦



Відкриття анотаційних дошок захисникам України Володимиру Матійчуку та Михайлу Підлетейчуку🕯
У середу, 6 грудня, у селі Хімчин відбулося відкриття анотаційних дошок Володимиру Матійчуку - захиснику України, стрільцю-радіотелефоністу військової частини 1241 на складі Національної гвардії України та Михайлу Підлетейчуку - старшому лейтенанту, командиру роти 74-го батальйону 102 бригади ЗСУ. 
Володимир героїчно загинув біля села Шипилівка Луганської області, захищаючи Україну від російської агресії. Михайло Підлетейчук загинув у селі Малинівка Запорізької області.
Символічно, що пам'ятні дошки встановлено на фасаді освітнього закладу, де навчалися загіблі бійки. Дату обрали не випадково, саме сьогодні святкують День Збройних Сил України - це день усіх захисників, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Української держави, це свято величі духу українських вояків та воячок, це символ незборимості української нації.
Вшанувати пам'ять захисників України прийшли батьки, близькі родичі та друзі; отець Ярослав, В.О.Жмендак - заступник голови Косівської районної військової адміністрації, С.В. Радиш – голова Рожнівської сільської ради, бойові побратими, друзі, представники преси, шкільної родини і жителі села. Право відкрити анотаційні дошки загиблим воїнам надали найріднішим - матерям та дружинам Героїв. Отець Ярослав провів панахиду й освятив памʼятні дошки.
Багато слів печалі і болю почули присутні. Але найголовніше те, що мужність, почуття відданості й патріотизму Володимира та Михайла, завжди будуть гідним прикладом для юного покоління. Вшанування пам'яті людей, які віддали своє життя за нашу державу, — це нaш святий oбoв'язoк, і відкриття анотаційних дошок нaшим землякам — це щира дaнина справжнім патріотам, які сaмoвiддaнo вступили до лав зaхисників своєї Батьківщини, боролися. за її суверенітет і цілість , віддали життя за мир та спокійно на рідній землі.
Впродовж заходу військові несли почесну варту та віддали честь пострілами. 
Присутні поклали квіти до анотаційних дошок і вшанували пам’ять захисників країни хвилиною мовчання.
Ми не знаємо, скільки і що нас чекає попереду. Не знаємо, скільки найкращих людей будуть мати загинути, допоки згине росія. Але ми точно знаємо, що в день, коли наша Перемога таки прийде, ми всі будемо плакати і мовчати. 
Мовчати і плакати… 
І дякувати, дякувати, дякувати. 
Тим, хто повернеться. І тим, хто навіки янголи. 
А поки стоїмо. 
Стоїмо, що є сил💙💛


Напередодні Дня святого Миколая та Дня ЗСУ УЧН Хімчинського ліцею «Інтелект» долучилися до благодійної акції «Збирається Миколай у дорогу - молимося про перемогу»
В цьому році, як і в минулому, ми надсилаємо лист адресних посилок   📦 для вояків - наших односельчан, які перебувають у зоні бойових дій та на передових позиціях. Створити їм маленьке свято, щоб вони відчули нашу підтримку.
До збору продуктів, домашніх смаколиків, закруток, солодощів, шкарпеток, теплих рукавиць, термобілізні, капців долучилися всі: учні, батьки, класні керівники. 
На уроках трудового навчання з Любою Кіщук виготовили окопні свічки, Лідія Остафійчук зробила   5️⃣7️⃣упаковок по 2️⃣0️⃣штук розпалювачів. Жіночки, які плетуть маскувальні сітки у Будинку культури передали нам 3️⃣ сітки. 
Все це відповідно до запиту наших хлопців було спрямовано на зовнішні напрямки: Донецький, Дніпропетровський, Запорізький, Херсонський, Чернігівський. А саме⤵️
📍Дроняку Петру - 1-Б клас, кл. керівник О.М.Оленюк;
📍Міцкану Назарію - 2-А кл., Г.Д.Романюк, 7-А кл., Г.В.Юрійчук;
📍Мацьоцькому Миколі - 5-А кл. С.В.Підлетейчук;
📍Феркаляку Оресту - 8-А кл., Л.В.Кіщук;
📍Рошеюку Івану - 7-Б кл., В.Б.Федчук;
📍Фесюку Василю - 3кл., Н.М.Федюк;
📍Фесюку Віталію - 4-А кл., Л.Б.Остафійчук;
📍Козьменчуку Василю - 8-Бкл., Г.В.Переверзева, 10-А кл., Н.Я.Лисак, 11 кл., М.В.Том'юк;
📍Гайсенюку Роману - 10-Б кл., Г.П.Скоропанюк;
📍Скоропанюку Петру - 6-А кл., Н.І.Том'юк;
📍Дроняку Володимиру - 9-А кл., Г.В.Скоропанюк, 9-Б кл., М.Д.Підлетейчук;
5-Бкл., Р.В.Майзель - передали волонтеру Ользі Гарасим'юк
З коштів благодійної ярмарки перерахували на допомогу 10000тис. грн. для придбання автомобільної бригади, в якій служить наш воєн-випускник, син вчителя О.В.Дроняк - В.В.Дроняк.
Учнівський парламент щиро дякує всім, хто, в той чи інший спосіб, долучився до даної дії. 
Разом ми сила💪 
Разом до перемоги🇺🇦
Дякуємо воїнам, їм найважче💙💛
Віримо у наших Захисників🇺🇦



"ЧАЙ З АРОМАТОМ ТОЛЕРАНТНОСТІ"🫖
Під такою назвою сьогодні для своїх однокласників провели заняття медіатори учнівського врядування КАТЕРИНЯК СТАС ТА РОМАНЮК ВІРА, учні 8-А класу, під керівництвом координатора Світлани Удудяк, практичного психолога Хімчинського ліцею.
     Під час чаювання восьмикласників глибше проаналізували поняття "толерантність", обговорили, як толерантно поводити себе в різних життєвих ситуаціях, визначальні характеристики та якість толерантної особистості.
   Учні весело, цікаво та ефективно провели час.
  Особливо щира подяка соціальному педагогу Т.Я. Оленюк та педагогу-організатору М.В. Том'юк, які долучилися до організації та взяли активну участь у занятті.

Відео тут 

Учнівське врядування Хімчинського ліцею «Інтелект» у цьому навчальному році продовжує програму «Медіація однолітків», яка надається на вирішення конфліктів мирним шляхом.
ОТОЖ, ЗНАЙОМТЕСЬ - НАШЕ МІНІСТЕРСТВО МЕДІАЦІЇ❤️
Медіація   однолітків 

Веселі перерви в Хімчинському ліцеї «Інтелект»🎲🤹🏻‍♂️🤸🏻‍♀️
В нашій ліцеї важливе значення мають не лише уроки, але й перерви, які для учнів молодших класів організовує учнівське самоврядування з педагогом-організатором Томом Марʼюк.
  Сьогодні учасники влади розважили діток молодшої ланки рухливими іграми та танцями. Подія проходила після 2 та 3 уроків на подвірʼї нашого ліцею.
  Організація такої події не вимагає багато часу, але накопичення в учнів багато позитивних емоцій. Після перерви, діти набравшись сил, з радістю й повні енергії пішли на урок.

відповідно до плану роботи учнівського самоврядування, 13.10.2023р. відбулося засідання шкільного парламенту. Було важливі наступні питання:
📌Організація роботи оновленого учнівського парламенту на 2023-2024 н.р.
📌План роботи шкільного парламенту на місяць жовтень.
📌Переобрання міністрів.
📌Різне (про збір матеріалів для виготовлення окопних свічок, про закупівлю парафіну з частин коштів, виручених на ярмарці).
💙💛На початку засідання привітали новообраного президента Бабинюк Марію, а вкінці - міністри, побажали їм всю плідну роботу.




Благодійний ярмарок у Хімчинському ліцеї "Інтелект"
5 жовтня на подвір'ї Хімчинського ліцею "Інтелект" відбувся благодійний ярмарок "Добро разом"❇️
Вся шкільна родина взяла активну участь: діти продавали торти, цукерки, тістечка, канапки, а працівники ліцею купували запропонований товар. Доброчинна подія об'єднала учнів, вчителів та батьків. Під час акції зібрати 24870 грн.
Підрахувавши отримані кошти, виручені з продажу ярмаркової продукції, планував передати частину на потреби Збройних Сил України, а також іншу частину на інсталяцію анотаційної дошки випускника нашого ліцею Матійчуку Володимиру Івановичу.
Пам’ятаймо, що саме завдяки військовим, які боронять нашу землю, у нашій громаді сьогодні спокійно і ми маємо можливість створити надійний тил для них.



День вчителя у Хімчинському ліцеї «Інтелект»
29 вересня у нашій ліцеї добре гамірно. З самого ранку учні з нетерпінням виглядали своїх викладачів, щоб привітати з професійним святом – Днем Учителя📚
Це був один із небагатьох днів у навчальному році, коли дітвора прибігла до школи ще задовго до шкільного дзвінка. Представники учнівського парламенту з вдячністю за мудрість та букетами квітів зустріли своїх педагогів при вході в ліцей.
Багато гарних та зворушливих слів було сказано вчителям. Учні висловлювали подяку за те, що багато років викладачі діляться безцінними знаннями, роблять навчання не лише цікавим і корисним, але і приємним. Ліцеїсти дякували за підтримку та увагу до успіхів і невдач.
Учні та батьки не скупилися на привітання і щирі посмішки. Квіти, які дарували учні, були найдорожчим подарунком, тому що дарували їх – від щирого серця.
А по закінченню уроків усіх вчителів чекав ще один сюрприз – святковий концерт з нагоди свята, який підготували учні 11 класу спільно з класним керівником Мар Томʼюк. Багато пісень, танців, віршів змушували глядачів у залі посміхатися і гучно аплодувати. Випускники подарували незабутні емоції своїм викладачам, відтворили майбутній статус та показали велику кількість вдячних за здобуті знання. 
Дякуємо кожному, хто щодня ділить частинку душі своїм учням💔
Зі святом вас, дороги вчителі!


Вся шкільна родина взяла активну участь у благодійній акції «Подарунок солдату» 
💙💛Зібрано - 23 ящики продуктів
2 ящики нам передали з юстиції м.Косів
Написано листи подяки воїнам
Намальовано малюнки
Виготовлені обереги, ангелики
Все передали волонтеру Гарасим'юк Олі.
💙💛Також адресно передали посилки для батьків учні 1-А класу Кімейчука Василя на Запорізький напрямок та учні 8-Б класу, Язловецького Романа на Донецький напрямок м. Костянтинівка. 
Дякуємо всім хто долучився до акції!
Разом ми вірно крокуємо до перемоги!
тільки разом її досягнемо!
Слава Україні!
Слава Героям!



Сьогодні в Хімчинському ліцеї "Інтелект" відбулися вибори президента учнівського парламенту. Як ми знаємо, ваші кандидати висунули 3 здобувачі освіти: Марія Бабинюк, учениця 10-Б класу; Соломія Симчич, учениця 10-А класу та Станіслав Катериняк, учень 8-А класу.
Голосування відбувалося в актовій залі ліцею. Кожен учень має можливість віддати свій голос за того кандидата, який вважав гідним цю посаду. Виборча комісія організовувала та стежила за порядком проведення виборів. 
За підсумками голосування, пост президента ліцею здобула Марія Бабинюк, отримала найбільшу кількість голосів – 118! Друге місце отримала Соломія Симчич, отримавши 53 голоси, а третє місце забрав собі Станіслав Катериняк, набравши 17 голосів.
Ми щиро вітаємо Марію і бажаємо їй досягти поставлених цілей, змінити життя ліцею на краще і будувати сильну українську молодь!


Відкриття анотаційної дошки Василю Матійчуку🕯У вівторок, 23 травня, у селі Хімчин відбулося відкриття анотаційної дошки Василю Матійчуку, захиснику України, солдату розвідувального взводу в/ч А7126, 102 бригади, 74-го окремого батальйону ЗСУ. Василь героїчно загинув у селі Малинівка Запорізької області, захищаючи Україну від російської агресії.
Символічно, що пам’ятну дошку встановили на фасаді освітнього закладу, де навчався загиблий боєць. Дату обрали не випадково, саме сьогодні святкують День Героїв - це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Української держави, це свято величі духу українських вояків та воячок, це символ незборимості української нації.
Вшанувати пам’ять захисника України прийшли батьки, сестра та близькі родичі; отець Ярослав, Н.Д. Кучма - голова Косівської районної військової адміністрації, С.В. Радиш – голова Рожнівської сільської ради, бойові побратими, друзі, представники преси та телебачення, шкільна родина і жителі села. Право відкрити анотаційну дошку загиблому воїну надали мамі Любові та сестрі Валентині. Отець Ярослав провів панахиду й освятив меморіальну дошку.
Багато слів печалі і болю почули присутні. Але найголовніше те, що мужність, почуття відданості й патріотизму Василя, завжди будуть гідним прикладом для юного покоління. Вшанування пам’яті людей, якi віддaли свoї життя зa нaшу держaву, — це нaш святий oбoв’язoк, і вiдкриття анотаційної дoшки нaшoму землякові — це щирa дaнина спрaвжньoму пaтрioту, який сaмoвiддaнo вступив дo лав зaхисникiв свoєї Батьківщини, боровся за її суверенітет і цілісність, віддав життя за мир та спокій на рідній землі.
Впродовж проведення заходу військові несли почесну варту.
Присутні поклали квіти до меморіальної дошки і вшанували пам’ять захисника країни хвилиною мовчання.
Я не знаю, скільки і що нас чекає попереду. Не знаю, скільки найкращих людей ще мають загинути, допоки згине росія. Але я точно знаю, що в день, коли наша Перемога таки прийде, ми всі будемо плакати і мовчати.
Мовчати і плакати…
І дякувати, дякувати, дякувати.
Тим, хто повернеться. І тим, хто навіки янгол.
А поки стоїмо.
Стоїмо, що є сил💙💛
Сильні, бо народжені у вишиванці💙💛У крові кожного українця тече ДНК, в якій закладено код свободи та нестримної любові до своєї землі. Вишиванка наче броня, що захищає та ідентифікує нас як найсильнішу націю світу.Щороку у третій четвер травня українці святкують День вишиванки. Історія появи цього дня розпочалась не так давно − у 2006 році. Леся Воронюк, будучи студенткою ЧНУ, якось запропонувала своєму одногрупникові Ігореві домовитися з усіма, обрати якийсь день і прийти на пари у вишиванках. Всі погодились і, власне, так і відбувся перший у світі День вишиванки.
Вишиванка єднає українців з усього світу, зігріває серця та душі теплом! Це наша особливість і невід'ємна частина культури! Нехай це свято зітре кордони і об'єднає українців у кожному куточку планети!
День вишиванки
День пам'яті та примирення🌺8 травня 2023 року Україна разом Європою та США відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 років. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни.У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з РФ. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над росією. А сьогодні ми згадуємо про закінчення Другої світової війни.
Учнівське врядування Хімчинського ліцею "Інтелект" спільно з педагогом організатором Том'юк М.В. та заступником директора з виховної роботи Підлетейчук В.М. підготували інформаційну лінійку, присвячену Дню пам'яті та примирення. Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
Пам’ятаємо усіх, хто боровся проти нацизму й рашизму. Пам’ятаємо загиблих у Другій світовій та жертв російського вторгнення.
Пам’ятаємо кожного та кожну, І заради них — ми продовжуємо боротьбу🕯
Свій прапор, який від початку повномасштабного вторгнення пройшов бойовий шлях разом із захисниками 102 бригади 74 батальйону, передав для ліцею із підписами побратимів (Пелінгас, Лис, Механік, Кажан, Квадрат, Колюшик, Афган, Іванюк, Юрист, Гуцул, Щур, Турист, Смайл) та зі словами вдячності за підтримку і допомогу ЗСУ, командир взводу старший лейтенант Підлетейчук Михайло Іванович. 
20 березня, відзначається незвичайне, але дуже приємне свято – Міжнародний день щастя. Адже саме щастя є однією з основних цілей людства. У цей час прийнято бажати своїм близьким всього найкращого та бути щасливим. Шкільна родина Хімчинського ліцею "Інтелект" з приводу свята змогла потішати себе цікавим передбаченням 😃  з "Кошика щастя".
День компліменту та Міжнародний день котів🐈 В Україні та світі 1 березня відзначають Міжнародний день котів. Це свято є неофіційним, але дуже популярним. Кількість домашніх котів та кішок на планеті оцінюється приблизно у 600 мільйонів. Існує окрема наука, яка вивчає цих тварин – фелінологія. Хімчинський ліцей "Інтелект" також доєдався до заходів і учні ліцею після хвилини мовчання за загиблими в російсько-українській війні, у фоє ліцею, учні підготували інформацію про котів та день компліменту. Аудиторія слухала із цікавістю, а потім "заливала" компліментами один одного❤️‍🔥❤️‍🔥 Самоврядування культури й дозвілля ліцею під керівництвом заступниці директорки з виховної роботи В. М. Підлетейчук підготували кольорові аркуші, на яких були написані різноманітні компліменти. Відірвавши шматочок паперу із компліментом, учні могли обійнятись один з одним, чи улюбленим вчителем🌷 Налаштовуємось на позитивне продовження дня, роблячи комплімент близькій людині! Комплімент – це зброя на всі часи!💘

20 лютого 2023 р. в Україні вже удев'яте відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні.  З цього приводу сьогодні  вся шкільна родина Хімчинського ліцею "Інтелект"  зібралась , щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, людей, які віддали свої життя за свободу і незалежність нашої країни.Небесна Сотня - це символ героїзму та самопожертви українського народу. Це люди, які вийшли на вулиці, щоб захистити свої права та свободи, і готові були пожертвувати своїм життям, щоб зберегти цінності, на яких ґрунтується наша держава.Їхні імена і обличчя стали символом героїзму, відваги та віри в свою справу. І хоча вони не змогли зупинити насильство та розправи з боку держави, їхні жертви не пройшли марно.Нині, згадуючи їх, ми повинні згадати і тих, хто вижив, і продовжує боротись за нашу державність, за справедливість, за права та свободи українського народу. Ми повинні пам'ятати, що дорога до нашої мети може бути важкою і складною, але ми повинні продовжувати йти вперед, незалежно від перешкод і труднощів.Нехай Небесна Сотня завжди залишається для нас символом героїзму, сили та мужності. Нехай вона надихає нас до боротьби за правду та справедливість, за майбутнє нашої держави.Слава героям Небесної Сотні! Слава Україні!

"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу.
Ми зробимо його Днем єднання!" - саме такими словами було створене свято єднання українського народу.
День єднання - зовсім молоде свято, яке виникло в 2022 році указом Президента України. На тлі чуток про вторгнення росії в Україну В. Зеленський заявив про створення нового свята. День єднання України тепер відзначатиметься щорічно 16 лютого.
Ми маємо згуртуватися навколо національної ідеї і показати російським пропагандистам, що ми - єдиний народ.
Сьогодні вся шкільна родина Хімчинського ліцею "Інтелект" об'єдналася заради спільної мети: жити в мирі, щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками. І на все це ми маємо повне право. Бо ми в себе вдома, ми в Україні. І ніхто наш дім не буде любити так, як ми любимо. І ніхто – тільки ми разом зможемо наш дім захистити.
Свідченням цього став єдиний ланцюг єднання шкільної родини з українською символікою. 🇺🇦З днем єднання, синьо-жовті, з днем єднання, Україно!Схід, Захід, Південь, Північ звучить тільки разом, але звучить сильно!💙💛
Виготовлення окопних свічок для ЗСУ🕯   Наразі в Хімчинському ліцеї "Інтелект" щодня виготовляють окопні свічки для наших захисників. Під керівництвом Любові Кіщук  та Марії Том'юк, учні створюють десятки свічок власноруч, основа яких - бляшанка, картон і віск. Усі небайдужі односельчани долучаються до благодійної діяльності, приносять бляшанки та картон, за що ліцей дуже вдячний!    Ми працюємо на користь нашої країни, рухаємось до перемоги разом!
Чай з директором☕️Наприкінці січня відбулося засідання учнівського самоврядування спільно з директором ліцею. Голови міністерств прозвітували про свою роботу в січні, поділилися враженнями від проведених заходів, а також склали плани на лютий❄️Під час обговорень почалась тривога. Ніхто не панікував, всі спокійно спустилися в укриття і продовжили засідання. Ця подія ще раз довела, що ми незламні та сильні.Разом до перемоги!
Виготовлення окопних свічок для ЗСУ
Зараз в Хімчинському ліцеї "Інтелект" проходять регулярні виготовлення свічок для захисників. Під керівництвом Любові Кіщук та Марії Том'юк було виготовлено кілька десятків окопних свічок власноруч, основа яких-бляшанка, картон і віск. Усі небайдужі учні та односельчани долучилися до виготовлення, принісши бляшанки та картон, за що ліцей дуже вдячний❤️Тільки за сьогоднішній день виготовили 145 свічок🕯 Ми працюємо на користь нашої країни, рухаємось до перемоги разом!💙💛
Благодійний ярмарок❤️У понеділок, 19 грудня, на шостому уроці, у фойє, відбувся благодійний ярмарок на потреби ЗСУ.Учнівський парламент підготував вітання для шкільної родини зі святом Миколая, після чого розпочався ярмарок. Діти продавали різні смаколики, торти, печиво, солодкі напої, щоб підтримати наші ЗСУ💙💛На святковому благодійному ярмарку дітям вдалося зібрати 17001 гривню, які планується витратити на потреби наших військових.Допомагати наш обов'язок!
Ми маємо тримати свій фронт і робити все заради швидкої перемоги!
Слава Україні🇺🇦

86 із 135 окопних свічок виготовлених за ініціативою учнівського врядування нашого ліцею під керівництвом Люби Василівни Кіщук, сьогодні були залиті парафіном та воском Том‘юк М.В, Гребенюк Л.В. та Куриляк Наталією і відправлені Новою поштою на Бахмут для батька учениці 6-А класу Амброзяк Христини, який зараз обороняє позиції самого міста Бахмут. На решту не вистачило воску і парафіну. Велике прохання у кого є принести до ліцею.

ЗМІ про відкриття анотаційної дошки 
У вівторок, 6 грудня, у селі Хімчин відбулося відкриття анотаційної дошки Володимиру Розвадовському, захиснику України, майору поліції, старшому оперуповноваженому 4-го відділу управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області, бійцю зведеного полку Національної поліції України «Сафарі». Володимир героїчно загинув у селі Мезенівка, Сумської області, захищаючи Україну від російської агресії.
Символічно, що пам’ятну дошку встановили на фасаді освітнього закладу, де навчався загиблий боєць, — колишня Хімчинська ЗОШ, нині це ліцей «Інтелект».
Вшанувати пам’ять захисника України прийшли його батьки, дружина, дочка, брати та сестра; С.Б. Дубняк – начальник управління боротьби з наркозлочиннісю у Івано-Франківській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю національної поліції України, полковник поліції; А.Ф. Бондюк – начальник управління кадрового забезпечення головного управління національної поліції у Івано-Франківській області, підполковник поліції; С.В. Радиш – сільський голова Рожнівської ОТГ; отець Ярослав Хрущ, колеги по роботі, бойові побратими, друзі, представники преси та телебачення, шкільна родина та жителі села.
Право відкрити анотаційну дошку загиблому воїну надали його батькам, мамі Марії та батьку Петру, затим о.Ярослав відправив панахиду й освятив меморіальну дошку.
Багато слів печалі і болі почули присутні. Але найголовніше те, що мужність, почуття відданості й патріотизму Володимира завжди будуть гідним прикладом для юного покоління. Ушанування пам’яті людей, якi віддaли свoї життя зa нaшу держaву, — це нaш святий oбoв’язoк і вiдкриття мемoрiaльнoї дoшки нaшoму землякові — це щирa дaнина спрaвжньoму пaтрioту, який сaмoвiддaнo вступив дo лав зaхисникiв свoєї Батьківщини, боровся за її суверенітет і цілісність і віддав життя за мир та спокій на рідній землі.
Впродовж проведення заходу почесну варту несли бійці зведеного полку Національної поліції України «Сафарі». Присутні поклали квіти до меморіальної дошки й ушанували пам’ять захисника країни хвилиною мовчання.
Я не знаю, скільки і що нас чекає попереду. Не знаю, скільки найкращих людей ще мають загинути, допоки згине росія. Але я точно знаю, що в день, коли наша Перемога таки прийде, ми всі будемо плакати і мовчати.
Мовчати і плакати…
І дякувати, дякувати, дякувати. Тим, хто повернеться. І тим, хто навіки янгол.
А поки стоїмо.
Стоїмо що є сил💙💛

Щорічно в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років.
Сьогодні учні Хімчинського ліцею "Інтелект" провели лінійку пам'яті та скорботи, вшанували пам'ять безневинно померлих українців у 1932-1933 роках та взяли участь у акції «Запалюємо свічку пам'яті». Учнівський парламент закликав усіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь.
Завершився захід хвилиною мовчання.
Цьогоріч пам’ятна дата припадає на 26 листопада. У цей день о 16:00 запрошуємо долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання. А також долучитися до традиційної акції «Запали свічку» і засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди більше не повторювалися.

У середу, 23 листопада, для 4-тих класів, міністерством культури і дозвілля учнівського парламенту, було проведене заняття з елементами тренінгу "Толерантність врятує світ"👫🏼Толерантність – саме те, чого так не вистачає зараз людям: терпіння, розуміння, спокою, терпимості, адекватного сприйняття. Ми всі такі різні, неповнорні, але живемо в одному суспільстві. У кожного з нас – свої плани, бажання, уявлення❤️Хоч частина заняття пройшла в укритті, нас не залякати, ми вільні люди! Навіть малеча нашого ліцею уміє приймати рішення та обирати правильну позицію, бути чуйною, людяною, терпимою та небайдужою✨
Вчимося поважати та сприймати людей такими, якими вони є! 
Будьмо доброзичливими! 
Сьогодні, 11 листопада 2022 року в Хімчинському ліцеї “Інтелект” відбулася зустріч з воїнами-захисниками, батьками наших учнів, Том’юком Андрієм Миколайовичем та Кашелюком Іваном Васильовичем.  Їм важко говорити про війну, тому що дуже свіжі рани від тих втрат, про які вони знають, болючими є спогади, бо вони бачили в лице криваве обличчя смерті. Але тільки вони можуть розказати молодому поколінню як треба захищати Вітчизну.    Затамувавши подих, діти слухали розповіді воїнів, які перебувають у зоні бойових дій на Бахмутському напрямку. Отримали відповіді на запитання, що їх цікавили. Наші Герої мотивували дітей вчитися, вести здоровий спосіб життя, а особливо займатися спортом, що саме зараз є необхідним.    В кінці зустрічі члени учнівського врядування звернулися з найщирішими словами подяки за їх мужність, наполегливість, віру в краще майбутнє. За те, що забуваючи про страх, про біль, про безпеку, незважаючи на вік і рід занять, встали на боротьбу з ворогом, захищаючи Україну. Діти передали їм для побратимів листи подяки, в яких висловили свої слова підтримки, малюнки з найтеплішими побажаннями, продуктові гостинці та 5000 грн  для придбання нового автомобіля. Дякуємо воїнам ЗСУ за те, що знайшли час прийти на зустріч з старшокласниками ліцею, за їх подвиг та повчальні слова. НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ ТА ВСІМ  ВОЇНАМ-ОДНОСЕЛЬЧАНАМ ЗА ГЕРОЇЗМ!!!! 

Чай з директором☕️
Сьогодні відбулося засідання учнівської громади з директором ліцею. Голови міністерств прозвітували про свою роботу впродовж місяця жовтня, поділилися враженнями від проведених заходів, а також обговорили план заходів на місяць листопад.🍂 
Також під час засідання учні розподілили обов'язки між міністерствами на листопад та внесли пропозицію запровадити книгу рекордів ліцею📒
Залишається тільки обговорити у класних колективах номінації, які будуть входити до книги!
Українські діти вже не захоплюються супергероями. Їм не потрібні вигадані подвиги. Молоде покоління обирає тих, хто дарує їм майбутнє.
Сьогодні славні війни приймали вітання від учнів та колективу Хімчинського ліцею "Інтелект".
За ініціативою директора ліцею, президента ліцею та його заступника, а також голову міністерства культури і дозвілля та адміністрацію закладу відвідали Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни в місті Коломия. А також відвідали війська нашого села, які зараз перебувають у відпустці чи на реабілітації. Школярі вручали листівки та виголошували слова подяки своїм захисникам.
До такої важливої події долучилися кондитери нашого села - Юлія Оленюк та Юлія Бабчук. Вони приготували смачні тортики, щоб потішити ветеранів війни. Магазин з міста Косів (вирішив лишитись анонімним) пожертвував частину коштів для здійснення нашої поїздки.
Дякуємо всім, хто долучився до такої благородної місії!
Дякуємо нашим сталевим воїнам за захист!🇺🇦
Дякуємо Богу за сильну українську націю!💙💛

Своїх наставників-педагогів учнівський парламент Хімчинського ліцею "Інтелект" вранці радо зустрів з оплесками, квітами та вітальними листівками.🍁
Нехай цей день Вам зморшок не прибавить, 
А ті, що були - радісно зітре!
Зміцнити здоров'я, вид проблем позбавить,
I щастя Вам надовго принесе!
Ви поруч із дітьми щоднини
Долали знання людських глибин,
Вели за руку через терни
До професійних до зірок!
Нехай Вам Бог назад поверне
Те, що давали крок за крок,
Такими ж будьте молодими
Як і сьогодні школярі!
З Днем Вчителя!📚
В рамках місячника благодійних справ, у Хімчинському ліцеї "Інтелект" за ініціативи президента ліцею, відбулася благодійна акція - збір коштів на лікування Вурсуляка Олега Петровича.
Благодійні внески готівкою - 22 660 грн, 120 євро, 10$
Дякуємо всім небайдужим дітям, батькам, вчителям за участь!
Разом ми сильні!🇺🇦
Повідомлення від президента ліцею   ‼️‼️‼️Вурсуляку Олегу, четвертому хлопчику з нашого села, необхідний термін операції на хворобі з приводу діагнозу «Прогресуючий соз 4-го ступеня» Потрібні витрати на оплату клініки та самих операцій (358 000 грн)
Це не підйомна сума для сім'ї , адже кошти потрібні як найвидше.
Учнівське самоврядування організовує збір коштів по всіх класах.
Будь яка копійка може бути важливою в такій ситуації. Збір буде проходити до п'ятниці, 22.09. Кошти збирайте у класі із класним керівником, у п'ятницю хтось із врядування прийде та збере їх.
Всім не байдужим дякую, нехай Бог вас береже. Слава Україні❤️🇺🇦

Минулого тижня у вівторок, 13 вересня, для учнів А-класів і 10 та в середу, 14 вересня, для учнів Б-класів відбулася загальношкільна учнівська конференція з таким порядком денним:
📌затвердження статуту учнівського врядування 
📌затвердження положення про учнівське врядування
📌затвердження положення про вибір голови учнівського врядування
📌затвердження угоди про співпрацю між адміністрацією, батьківським комітетом та учнівським самоврядуванням
📌обговорення правил поведінки для всіх учасників навчально-виховного процесу з наданням подальшої корекції
📌вибори президента ліцею
📌вибори міністерств парламенту
Вибори президента в цьому році відбувалися методом відкритого голосування. Після цього до результатів, одноголосно перемогу здобув Володимир Арсенюк, його заступниця Бабинюк Марія.
Бажаємо учнів самоврядуванню творчих успіхів🕊
Учнівське врядування (покликання на матеріали з попереднього сайту   )