Заняття військово-патріотичних гуртків

Козаки - сильні і мужні захисники України. Ми пишаємось їхньою силою та незламністю. Українські діти хочуть бути схожими на козаків. Сьогодні у Хімчинському ліцеї"Інтелект" відбулася дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Учні 1-их, 5-их, 9-их та 10-го класів брали участь у цій події. Учитель Захисту України проводив посвяту дітей у козачата, козацькі джури та молоді козаки. Кожен учень підходив до Юрія Дмитровича, ставав на коліно і озвучував своє ім'я. Потім вчитель промовляв: "Люби батька й мати! Люби Україну! Поважай козацтво!"Після цього всі разом виконували гімн України. Вчитель дав команду: "Вільно!" Під час цієї гри почалась тривога. Ніхто не панікував, всі спокійно спустилися в укриття. Гра продовжилась, незважаючи на загрозу. Ця подія ще раз довела, що ми незламні та сильні. Нас нездолати і не перемогти!Слава Україні!Героям слава! Оскільки пролунав сигнал "Повітряна тривога", посвята відбувалась в підвалі.
Віримо в ЗСУ та в нашу перемогу

Українські діти вже не захоплюються супергероями. Їм не потрібні вигадані подвиги. Молоде покоління обирає тих, хто дарує їм майбутнє.
Сьогодні славні воїни приймали вітання від учнів та колективу Хімчинського ліцею "Інтелект". 
За ініціативою директора ліцею, діти та адміністрація закладу відвідали Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни в місті Коломия. Школярі вручали листівки та виголошували слова подяки своїм захисникам. Не залишили осторонь і своїх захисників-односельчан, які перебувають на лікування та у тимчасовій відпустці.
До такої важливої події долучились кондитери нашого села - Юлія Оленюк та Юлія Бабчук. Вони приготували смачні тортики, щоб потішити ветеранів війни. Магазин з міста Косів (вирішив лишитись анонімним) пожертвував частину коштів для здійснення нашої поїздки.
Дякуємо всім, хто долучився до такої благородної місії!
Дякуємо нашим сталевим воїнам за захист!🇺🇦Дякуємо Богу за сильну українську націю!💙💛

Поки тривоги волають по всій Україні, бо вороги біснуються від безсилля, ми лишаємось стійкими та незламними. 💪Ми - вільна нація славного роду. Роду непереможних козаків. Їхні імена промовисті та величні. Їхні вчинки сміливі та совісні. Бути їхніми нащадками - велика честь і велика відповідальність. Захищати своє та не посягати на чуже - гасло, яким керувались козаки. Гасло, яке вони передали наступникам - грізним та безстрашним воїнам УПА. Їхній подвиг важко осягнути. Вони боролись твердо та завзято за свободу, бо більшої цінності не знали. 
Покоління Героїв УПА подарувало нам покоління Героїв ЗСУ. Ми так само беззаперечно захищаємо свободу. Ми так само відважно повстаємо проти несправедливості. Ми так само люто нищимо ворогів. 
І найголовніше - ми так само щиро зберігаємо в серцях віру. Козаки, воїни УПА й наші сучасні захисники дякують Богородиці за допомогу. Вона повсякчас оберігає їх - тих, хто бореться за правду і свободу. 
Сьогодні, 14 жовтня, ми маємо честь вшанувати пам'ять славетних козаків, відсвяткувати 80-ту річницю створення УПА, віддячити захисникам України за їхню незламність та подякувати Богородиці за її Покрову.
Учні Хімчинського ліцею охоче долучились до цього свята. Своїми зусиллями діти прибрали подвір'я церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Учні віднайшли могили загиблих воїнів УПА та впорядкували їх. Колектив Хімчинського ліцею і десятикласники організували прибирання біля Пам'ятника невідомому солдатові. Завдяки їм сьогодні свято витає в повітрі. 
Пам'ятайте наша боротьба священна, а наш повстанський дух безсмертний. 
Разом до перемоги! 🇺🇦Поступово, невпинно і вперто!Зі святом!💙💛