08 Mar
08Mar

Цього тижня у ліцеї відбулись заходи з нагоди відзначення  Дня народження Тараса Григоровича Шевченка – величної особистості в історії України, знаменного митця, художника і поета.
Будь-який рядок із «Кобзаря» – це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.
Учні старшої ланки під керівництвом Світлани Підлетейчук підготували проект-презентацію про творчий шлях Т.Г.Шевченка, віртуальну екскурсію по місцях, які пов’язані з ім’ям поета. Впродовж дня відбувався показ у фойє, а також виставка книг Шевченка та малюнків до його творів.
Учні 1-А класу під керівництвом Надії Арсенюк провели декламування поетичних творів Т. Шевченка. Діти з великим задоволенням та неабияким хвилюванням розповідали вірші великого поета.
У четвер, 7 березня, учні 5-х класів відмінно справились із завданнями квесту «Шевченко і ми». Учні обʼєдналися у групи і дуже швидко виконували завдання під керівництвом вчителя Валентини Розвадовської та асистента вчителя Станіслава Гриджака.
Сьогодні, 8 березня, учні 4-Б класу взяли активну участь у бібліотечному уроці «Шевченко - дітям!». Дівчатка та хлопці виконували цікаві завдання про творчість та життя поета. Дізнались нові факти, заповнили біографічні хмаринки, прописали улюблені твори та розгадали кросворд за QR-кодами.
Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину». Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

Коментарі
* Електронний лист не публікується на веб-сайті.