26 Apr
26Apr

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 26 квітня у Хімчинському ліцеї "Інтелект" відбувся День цивільного захисту. У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільного захисту особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення.
Учні та педагогічний колектив ліцею удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.Вранці школярі зібрались у спортивному залі ліцею на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту та організовано майстер-клас щодо надання першої медичної допомоги. Дівчата старших класів разом зі вчителькою Скоропанюк Г.В. продемонстрували способи бинтування та накладання пов'язок. Хлопці 10 класу під керівництвом учителя предмету «Захист України» організували практичне моделювання ситуацій, які можуть виникнути в сучасних умовах нашої держави.
Впродовж години спілкування у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про безпеку в умовах воєнного стану та необхідність дотримання правил техніки безпеки.
Завершальним етапом була евакуація з приміщення ліцею за сигналом «Увага! Повітряна тривога», де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.
День цивільного захисту проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.
✏️Автор: Софія Атаманюк, учениця 6-Б класу
📸Фото: Анастасія Романчич, учениця 10 класу

Коментарі
* Електронний лист не публікується на веб-сайті.